Adatvédelem, adatbiztonság

Gondolt-e már arra, hogy mihez kezd, ha a számítógépe, laptopja működésképtelenné válik?

A válasz kézenfekvő – keres egy szervizt, ahol megfelelő díjazás ellenében működőképes állapotba hozzák.

Mi történik akkor, ha az eszköze tárolója, merevlemeze megy tönkre?

Cserélni természetesen ezt is tudják, hisz ez nem nagy dolog.

De mi lesz a rajta tárolt adatokkal?

A szervizek nagy többsége ezzel nem foglalkozik. Léteznek cégek, akik a helyreállítást is vállalják – nem 100%-os és nem garantálható sikerrel. Az ára pedig…nos, az ára sok esetben a teljes számítógép, laptop újkori árával vetekszik.

Mi történik, ha véletlenül végleg letörölt egy Ön számára nélkülözhetetlen fájlt, excel táblát, kimutatást, amin lehet, hogy napokat dolgozott?

Mennyire van biztonságban az Ön számára érzékeny adat (pl. céges üzleti, bizalmas információk) ilyen esetekben?

Egyre kínosabb a kérdések, nem igaz?

Ön gondoskodik az adatai védelméről? Az előbbiek figyelembevételével, Ön mihez kezd ilyen esetekben? Túl azon, hogy talán ebben a pillanatban – és sokszor sajnos későn – jut eszébe a megoldás: jó volna, ha még egy példány lenne a szóbanforgó fontos dokumentumból…..

De hogyan? Készítsünk egy másolatot? Ugyanabba a könyvtárba? Egy pendrive-ra? Egy DVD-re? Még több kérdés…a pendrive kicsi, elkallódik, és nem is megbízható…DVD-re írni macerás, és ha a dokumentum változik, írhatjuk újra, általában egy másik DVD-re…és mi a helyzet akkor, ha szükség volna 1-2-5 hónappal ezelőtti változatra is…újabb kérdések…

Az elveszett adatok visszaállításának fajlagos költségei kétszer-háromszor magasabbak, mint a megelőzésre fordított pénz, nem beszélve az esetleges időveszteség okozta kárral.

Létezik megoldás!

Írjon, hívjon ! Szánjon rám időt egy 10-20 perces (díjmentes) ajánlattal összefűzött beszélgetés formájában, hogy ez a probléma többé ne lehessen probléma!